ÇİKOLATALI CHEESE KEK

cikolatali-cheese-kek-ufak

Tabanı için

Dolgusu için

Üzeri için

Yapılışı

Tabanı hazırlamak için; kakolu bisküvileri un haline gelene kadar eziyoruz yada rondodan geçiriyoruz. Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız bu hamuru 25 cm çapındaki bir kelepçeli kalıbın tabanına elimizle bastırarak eşit şekilde yayıyoruz. Biz dolguyu hazırlarken tabanı soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.

Peynir dolgusunu hazırlamak için; Krema ve Elit Bitter çikolataları bir sos tenceresinde sürekli karıştırarak çikolatalar tamemen eriyene kadar ısıtıyoruz. Homojen bir görünüm elde ettiğimizde arada karıştırarak oda sıcaklığına gelene kadar soğutuyoruz.

Bu sırada başka bir kasede labne, süzme yoğurt, şeker ve vanilyayı çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyip her yumurtadan sonra 20-30 saniye kadar çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak erimiş çikolatalarımızı ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Bu karışımı dolapta soğuttuğumuz tabanın üzerine döküyoruz ve önceden 180 C’ye ısıttığımız fırında 50-55 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardığımızda ortası hala yumuşak olabilir. Soğudukça sertleşecektir.

Üzerine Ganaj hazırlamak için;

Bir sos tencerisinde çikolata, krema ve tereyağını, çikolatalar tamamen eriyene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra ocaktan alıp ılınıncaya kadar arada karıştırmaya devam ediyoruz. Ganajımız hafif soğuyunca cheesecake’in üzerine döküyoruz ve dolapta en az 4 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Dilerseniz ganajdan bir miktar üzerini süslemek için ayırabilirsiniz. Ayırdığınız ganajı buzdolabı poşetine koyup iyice soğuyup katılaştıktan sonra cheesecake’in üzerine sıkarak süsleyebilirsiniz.

Diğer Tarifleri Listele