ANNEMİN KEKİ

Malzemeler:
- 100 gr Elit bitter çikolata
- ½ su bardağı sıvı yağ (100 gr )
- ½ çay bardağı süt ( 50gr),
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker ( 200gr)
- 1 çay bardağı Elit toz kakao (30gr)
- 1.5 su bardağı un (180gr)
- 1 çay bardağı fındık tozu (50gr)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (5gr)
- 1 çay kaşığı vanilya (0.50gr)
- 1 çay kaşığı tarçın (0.50 gr)
Hazırlanışı:
Bir tencere içerisine sıvı yağ ve süt konarak ısıtılır. Biraz ılıyınca, doğranmış bitter çikolata yavaş yavaş eklenerek eritilir. Diğer tarafta tozşeker ve yumurta mikserle kabartılır. Bu karışıma erimiş çikolata yavaşça yedirilir. En son un, kabartma tozu ve toz fındık eklenerek karıştırılır ve yağlanmış kalıba dökülerek 160 derecede 40 dakika pişirilir.
